Bijenbestuiving

Huur bijen voor uw bestuiving voor maximale opbrengst

Bijenvolken verhuren voor bestuiving is een van de dingen waar De Valksche Bijenhof zich mee bezig houdt. U als klant zullen wij in het bestuivingsproces waar nodig begeleiden adviseren, zodat een optimale vruchtzetting gerealiseerd zal worden. Wij werken bewust met honingbijen als bestuivend insect vanwege de grote voordelen ten opzichte van andere bestuivers als hommels

bijen huren voor bestuiving bijenvolken

De Valksche Bijenhof is dagelijks bezig met bijen. Wij doen er alles aan de bijenvolken sterk en gezond te houden. Een volk dat aan beide criteria ruim voldoet, wordt ingezet als bestuivingsvolk in open of bedekte teelten.

De hoeveelheid bijen die ingezet moeten worden, passen wij zo goed mogelijk aan op de hoeveelheid en de soort van het gewas. Hierdoor bereikt u als teler een optimaal resultaat met de bestuiving.Klik hier >> om uw aantal benodigde volken te bepalen.

Voordat wij bijen inzetten, komen wij graag een keer bij u langs om de situatie te bekijken en met u door te nemen. 

Een bijenvolk kopen

Naast verhuur van bijenvolken, is het ook mogelijk bij ons volken te kopen. Volken die bij ons te koop zijn:

  • Voorzien van een goed leggende bevruchte koningin
  • Minimaal voor 80% voorzien van raten die niet ouder dan 2 jaar zijn
  • Gezond zover optisch is waar te nemen en hebben een lage varroa-druk

Volken van De Valksche Bijenhof zijn voornamelijk Buckast bijen.

Klik hier >> voor meer info over de verkoop van bijenvolken. 

Zachtaardige bijen

Bij De Valksche Bijenhof zijn bijenvolken zowel 
te huur als te koop. Wij werken zoveel mogelijk met zuivere bijenrassen (Buckfast en Carnica). Deze bijen zijn onder andere geselecteerd op zachtaardigheid en zwermtraagheid om u en uw medewerkers geen overlast te bezorgen.

Wij helpen u graag met het zoeken naar een bestuivingswijze die het beste geschikt is voor uw gewas. Neem vrijblijvend contact met ons op.