API-Handel

bijen-voorlichting

Nederlandse honing in emmers kopen bij de imker

Nederlandse bloemenhoning in emmers bestellen. Honing kopen in emmers van de nederlandse imker koudgeslingerde rauwe honing emmer per kilo,

Honing in emmer kopen? Je vindt bij ons echte rauwe honing in emmers!

Bestel emmers honing online >>

Nederlandse honing, is kwalitatief erg goede honing. Alom geprezen om zijn smaak en kwaliteit. Daarom is onze imkerij voornamelijk gericht op het produceren van Nederlandse honing, welke onze bijen voornamelijk verzamelen in natuurgebieden als de Biesbosch en Veluwse heidevelden.

Goede kwaliteit van de honing staat bij ons voorop. Als honingspecialisten weten wij wat nodig is om een honint van goede smaak en kwaliteit te produceren.

Jaarlijks produceren onze honderden bijenvolken duizenden kilo's Nederlandse honing, die wij geheel in eigen beheer oogsten, slingeren en bottelen. Nadat wij de honing koud geslingerd hebben slaan we deze op in emmers met 5, 15 of 20 kilo honing.

Honing in emmers kopen 

Verreweg de meeste Nederlandse honing die wij op De Valksche Bijenhof prouceren verkopen wij rechtstreeks asan de eindverbruiker. Een kleiner deel van de honing kunt u echter ook in emmers kopen!

Honing in emmers is geschikt om zelf af te vullen inn potten, maar ook om te verwerken in bijvoorbeeld ijs, honingwalnotenzuivel, sladressings of om mee te koken en te bakken. 

Honing in emmers wordt vooral verkocht aan horecabedrijven zoals hotels, restaurants en cateraars. Maar de laatste jaren wordt natuurlijke honing van de imker ook steeds meer gebruiks als vervanger van geraffineerde suiker, waardoor ook consumenten honing in emmers steedse meer gaan kopen!

Honing in emmers online bestellen

Omdat er steedse meer vraag naar emmers Nederlandse honing is ontstaan bij allerlei gebruikers, hebben we een ook aantal grootverpakkingen met Nederlandse honing in het assortiment van onze online honingwinkel opgenomen. Dit gaat dan voornamelijk om weckpotten met 3,5 kilo honing en kunststof emmers met 5 kilo honing. 

Naast pure Nederlandse honing verkopen we ook bakkershoning die afkomstig is uit Nederland. Deze bakkershoning is 100% pure honing zonder toevoegingen, maar die we kortstondig verhit hebben om vreemde gistcellen te doden.

Bekijk weckpotten met 3,5 kilo honing

Emmers met 5 kilo Nederlandse honing kopen

Bekijk emmers met 7 kilo bakkershoning

Smaken van honing in emmers

Bloemenhoning uit heel Nederland heeft diverse smaken. Door verschillen van vegetatie verschilt dat per regio. Daarnaast zijn er nog specifieke soorten als o.a.

  • Heidehoning. Deze honing is afkomstig van de Veluwse heidevelden en heeft een typische krachtige smaak en een heel kruidige aroma. Deze honing is slechts zeer beperkt beschikbaar.
  • Lindehoning. Lindehoning is een heerlijke frisse honing met een soort licht mintig smaakje. Een fantastische honing om te gerbuiken in de thee of als sladressing
  • Balsemienhoning of Biesboschhoning. Deze honing kunnen we vaak in groteren hoeveeheden oogsten waardoor deze regelmatig in grootverpakkingen beschikbaar is. Deze honinh kan je dan per kilo kopen in emmers van 5 kilo of 15 kilo honing. Balsemienhoning heeft een heerlijke lichte friszoete smaak die een beetje fruitig aandoet. Deze honing is lekker vloeibaar en kan je voor vrijwel alle toepassingen van honing gebruiken.
  • Fruitbloesemhoning of Voorjaarshoning. Deze honing is zijdezacht van smaak, echt een fantastische smaakbeleving voor de fijnproever. Deze honing kan echter wel wat sneller kristalliseren.
Of honing van de bovenstaande soorten beschikbaar zijn in emmers, is volledig afhankelijk van de oogst. Omdat de oogst van de heidehoning slechts eenmaal in de 5 jaar echt goed is, is deze honing niet vaak te koop in emmers.