Bijenkasten

Gebruik van koninginnerooster voor de honingoogst

Koninginnerooster gebruiken in i-bee bijenkast moerroosterAls er dracht is proberen veel imkers honing te oogsten. In deze periode is het vaak ongewenst dat de koningin haar eitjes afzet in de honingkamers. Daarom zorgen veel imkers er voor dat de koningin met het broednest gescheiden wordt van de honing. Hiervoor wordt dan gebruik gemaakt van een koningginnerooster. Dit rooster laat de werksters wel door, maar houdt darren en de koningin tegen.

Voor de I-Bee kast is een dergelijk rooster ook te koop. U kunt hier naar vragen bij de aanschaf van uw kast of bestellen via de webshop van 'Het Honingmagazijn'.

Onderdelen I-Bee kast in webshop >>

 

 In deze video van het project 'Bijvriendelijk asperge's telen' zijn de I-Bee kasten in de praktijk te zien

twee bijenkasten kunststof hoge isolatiewaarde duurzaam geschikt voor bijenVoordat u een of meerdere bijenkasten aanschaft, denkt u daar natuurlijk goed over na. Modellen afmetingen en materialen, er is zoveel keus! Waarom is de i-bee kast de juiste keus?

Van onze bijenkast zijn vooral al veel praktische voordelen ten opzichte van de andere kasten benoemd. Maar wilt u wat meer verdieping? Download dan het ondertaande pdf-bestand voor de speciefieke eigenschappen van de gebruikte materialen. 

Technische eigenschappen van materiaal i-bee bijenkast

application/pdf Productinfo bijenkast i-bee kast (7.5 MB)