Bijenbestuiving

Bijen als bestuiver in bedekte teelt

tl_files/Foto's galerij/Bestuiving rode bes/Bijenkast in tunelkas rode bes.pngBijen worden steeds vaker ingezet voor bestuivingen van cultuurgewassen, waar ze meestal tot 100% verantwoordelijk zijn voor de bestuivingen. Steeds meer telers ontdekken dat de inzet van bijen effectiever is en beter loont dan het gebruik van hommels. Door het gebruik van bijen is men zekerder van een goede bestuiving.

Onder ‘bedekte teelten’ verstaan we teelten in of onder plastic tunnels en in glazen kassen. Bijenvolken die in bedekte teelten worden ingezet, hebben het vaak zwaar. Dit komt doordat dit geen natuurlijke leefomgeving voor bijen is. Toch kunnen bijen in deze omstandigheid een effectieve bijdrage leveren aan de bestuiving van uw gewas. Belangrijk is dat het bijenvolk regelmatig wordt gecontroleerd op kwaliteit en  door de bestuivingsdeskundige. Is een bijenvolk te zeer verzwakt, dan wordt deze vervangen door een gezond bijenvolk.

Bijenvolken huren

Bestuiving is per gewas verschillend en vereist maatwerk. Bij De Valksche Bijenhof kunt u terecht voor deskundig advies over het benodigde aantal bijenvolken.

U kunt bij ons bijenvolken kopen of huren voor het bestuiven van allerlei soorten gewassen in bedekte teelt, zoals aardbeien, houtig klein fruit, courgettes, aubergines, paprika’s en kersen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. De bestuivingsdeskundigen van De Valksche Bijenhof adviseren u graag.