Bijenvolken en koninginnen kopen

Een pas zojuist uitgelopen koningin wordt door de teler gemerkt.

Wilt u een bijenvolk kopen, is het verstandig om erover na te denken wat voor een volk u koopt. Zachtaardig, zwermtraag en goede haaldrift zijn criteria die van belang zijn bij het kiezen van een prettig bijenvolk. Wij selecteren hierop, en hebben daarvoor eigen raszuiver Buckfast teeltmateriaal. Deze geteelde koninginnen gebruiken wij op De Valksche Bijenhof voor onze eigen bijenvolken maar zijn tevens ook te koop.

Wij verkopen dus van onze overschotten complete bijenvolken met standbevruchte koninginnen (f1) van dit jaar, en met koninginnen van vorig jaar.

Startende imkers, hobby-imkers en beroepsimkers zijn afnemers van deze bijen. Echter, wel zo lang de voorraad strekt. Wij werken op volgorde van aanvraag bij het verkopen van de volken.

Hoe gaat het kopen van een bijenvolk?

De bijenvolken kunnen door ons in uw eigen kast gehangen worden. Daarnaast is het ook mogelijk om van ons een gebruikte kast of een i-bee kast aan te schaffen, compleet met volk erin.

Koninginnen onbevrucht kopen

Naast bevruchte moeren, is het ook mogelijk onbevruchte jonge koninginnen bij ons te reserveren. Zodoende kunt u zelf bepalen waar de paring plaats kan vinden, bijvoorbeeld op een teeltstation voor buckfastbijen. Ons materiaal is bevrucht op marken, klik>> voor de pedigree's van lijnen die op De Valksche Bijenhof gebruikt worden.

Interesse? Download de onderstaande pdf en neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Na uw aanmelding nemen wij deze op in onde lijst met geïnteresseerden. Zodra wij een volk hebben dat bij u past nemen wij contact met u op. Zoals al eerder beschreven: wij werken deze lijst af op volgorde van aanvraag.
Bereken het volgende: 6 plus 2.