Bijenkasten

Bodemsysteem gebruikt bij de i-bee kast

Nicot gaasbodem onder i-bee kast te koop goedkoop duurzaam stevig praktischOpen gaasbodem met varroaschuif en sluitsysteem

De bodem van Nicot® zijn bij ons al jaren in gebruik. Dit is een erg praktische bodem van een onverwoestbare kunststof, voorzien van een varroa lade en een sluitsysteem dat tevens gebruikt kan worden om muizen te weren uit de bijenkast.

 

tl_files/Foto's galerij/Kasten/Bodem1.png

Bodem nicot aangepast voor spaarkast nederlands siplex maat

Aanpassingen voor de i-bee kast

Bijenkasten moeten voor imkers praktisch zijn. Daarom ook de keuze voor het nicot® systeem

Notitiestrip als kastkaart

Op de achterzijde van de kast zit een strip bevestigt die de onderste broedkamer op zijn plaats houd en afsluit. Hierop past precies de brede versie van een schilderstape. Door deze erop te plakken kan hierop de kast administratie worden bijgehouden en gezien worden zonder deksels te hoeven lichten.

 

Niet schuiven tijdens transport

Door de strakke afdichtingen en het materiaal, wordt er in de i-bee kast minder gekit door de bijen met propolis. zeker de onderste broedkamers zullen niet snel aan de bodem gehecht worden. Daarom zijn er aan de voorzijde van de kast aan weerszijden 2 pinnetjes die in de gaatjes van vallen van de broedkamers. Zo wordt het schuiven van bakken tijdens transport voorkomen.

 

tl_files/Foto's galerij/Kasten/Bodem2.png

Varroalade om varroa destructor te bestrijden


Bestrijden van de varroamijt is onlosmakelijk verbonden aan het imkeren. Daarom is het is dit bodemsysteem voorzien van een praktische kunststof lade waarop de mijtenval geteld kan worden. Ook is hiermee de open gaasbodem af te sluiten bij het verdampen tijdens het bestrijden van de varroa mijt.


Tijdens de bestrijding de dekplank wel afdichten

Omdat de i-bee kast een geventileerde deksel en open dekplank heeft, moeten deze tijdens een behandeling met verdamping worden toegesloten.